Važno! - popis licenciranih sportskih psihologa u Hrvatskoj

Poštovane kolegice i kolege, cijenjeni korisnici usluga sportskih psihologa u Hrvatskoj i Europi,

Obavještavamo vas da već dulje vrijeme postoji popis licenciranih hrvatskih sportskih psihologa, odnosno psihologa s posebnom dopusnicom, a uskoro kreće i edukacija za nove sportske psihologe.
Naime, nakon Olimpijskih igara u Riu 2016., na kojima je učinak sportskih psihologa bio nemjerljiv, pojavio se određeni broj novinskih članaka vezanih za sportsku psihologiju u Hrvatskoj što je bilo za svaku pohvalu. No, pojavio se i određeni broj netočnih novinskih članaka što nas je potaknulo da konačno objavimo navedeni popis  i na taj način izbjegnemo neprofesionalnost te dovođenje u zabludu brojnih korisnika naših usluga. Također vas želimo vas informirati da kao što u okviru hrvatske psihološke zajednice postoje sportski psiholozi s posebnom dopusnicom – licencom za rad u području psihološke pripreme sportaša postoje i psiholozi bez posebne dopusnice - samozvani sportski psiholozi. Upravo zato objavljujemo popis licenciranih sportskih psihologa sa posebnom dopusnicom.
Nadamo se da će te u svrhu poticanja izvrsnosti unutar struke i kvalitete profesionalne usluge u području psihološke pripreme u sportu, pojasniti sugovornicima, sportašima i medijima, razliku između psihologa i nepsihologa, te sportskih psihologa s posebnom dopusnicom i onih bez nje. Posebna dopusnica i njezini propisi pridonose podizanju kvalitete rada psihologa u sportu i njihovog kontinuiranog profesionalnog razvoja, te pridonose razlikovanju razine stručnosti rada psihologa u sportu, a registar licenciranih sportskih psihologa olakšava komunikaciju s korisnicima i predstavnicima sportske struke, sportskih tijela i organizacija, što pomaže primjerenom razvoju i popularizaciji struke.

Popis sportskih psihologa licenciranih od strane Hrvatske psihološke komore donosimo u privitku ove obavijesti.


7 komentari

 • HPD-info

  Poštovana,

  Vaš upit spada u nadležnosti Hrvatske psihološke komore. Javite se na tajnistvo@psiholoska-komora.hr .

  Prijavi
  Poslao/la HPD-info Srijeda, 07 Rujan 2016 00:10 Link komentara
 • Jasna Bonačić

  Moja kčerka je završila 4 godine psihologije u Americi.Nakon toga je upisala 2 godine magistrata iz sportske psihologije.Kako to tretirate?

  Prijavi
  Poslao/la Jasna Bonačić Ponedjeljak, 05 Rujan 2016 10:40 Link komentara
 • HPD-info

  Odgvor kolegici čiji komentar nije objavljen: Hrvatsko psihološko društvo zadržava pravo ne objavljivanja onih poruka čiji sadržaj ne zadovoljava kriterije pristojne komunikacije te doprinosi nepoštivanju odluka tijela HPK koje HPD u cijelosti podržava. HPD-info

  Prijavi
  Poslao/la HPD-info Srijeda, 31 Kolovoz 2016 10:20 Link komentara
 • HPD-info

  Poštovana kolegice Edita, u Hrvatskoj posebnu dopusnicu/licencu za sportsku psihologiju možete dobiti nakon završene edukacije koja započinje u rujnu. Više informacija na www.psihologija.hr

  Prijavi
  Poslao/la HPD-info Utorak, 30 Kolovoz 2016 23:37 Link komentara
 • Edita

  Kako dobiti licencu u
  Hrvatskoj
  ?postoji li specka -sportske psihologije u opce u
  Hrvatskoj?

  Prijavi
  Poslao/la Edita Utorak, 30 Kolovoz 2016 15:41 Link komentara
Komentiraj...
natrag na vrh ▲
Čet, 14. 12. 2017 08:59