12. Tjedan psihologije - HURID poziva na tribinu - Suradnjom do mreže rane intervencije u djetinjstvu

Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID)
u suradnji sa
Sekcijom za razvojnu psihologiju rane i predškolske dobi HPD-a i
Sekcijom za psihologiju razvojnih teškoća i invaliditeta HPD-a

u povodu 12. tjedna psihologije u Hrvatskoj
poziva Vas na desetu raspravu u okviru ciklusa

„Članovi za članove i zainteresiranu javnost“

22. veljače 2019. od 12 do 14 sati na Tribini Grada Zagreba, Kaptol 27, Zagreb
Suradnjom do mreže rane intervencije u djetinjstvu Poremećaj iz spektra autizma u ranoj dobi

Nastavljamo s upoznavanjem pružatelja usluga te kritičkim propitivanjem opsega i kvalitete suradnje u otkrivanju, dijagnostici i podršci kod poremećaja rane dobi, a ovog smo puta usmjereni na poremećaj iz spektra autizma. Ovaj poremećaj pobuđuje sve veće zanimanje naše stručne javnosti te više negoli i jedan drugi razvojni poremećaj traži multidisciplinarni pristup i dobru suradnju stručnjaka, kako međusobno, tako i s roditeljima i različitim dionicima u sektorima zdravstva, obrazovanja i socijalne skrbi. Stoga je tema suradnje kod poremećaja iz spektra autizma pravi izazov o kojem ćemo raspravljati u Tjednu psihologije s ciljem međusobnog upoznavanja i još boljeg zadovoljavanja složenih potreba djeteta i obitelji.
U uvodnom dijelu predstavit će nam se Centar za autizam Zagreb osnovan još 1983. godine. U svom sastavu od samog početka ova ustanova ima predškolski program za djecu s autizmom. Do 1996. godine ustanova je u svom sastavu imala Odjel za dijagnostiku i diferencijalnu dijagnostiku i krizna stanja. Posljedice zatvaranja tog Odjela osjećaju se i danas. O svojim iskustvima suradnje s drugim strukama i roditeljima, o uspjesima i dvojbama govorit će predstavnice obje suorganizacijske sekcije HPD-a, a upoznat ćemo i tražilicu usluga www.raniKLIK.hr koju HURID razvija kao jedan od alata za povezivanje stručnjaka.
Na tribini će izlagati:
 Žarka Klopotan, ravnateljica Centra za autizam Zagreb
 Ivana Sladić Kljajić, tajnica Sekcije za psihologiju razvojnih teškoća i invaliditeta HPD-a, psihologinja u Centru za autizam Zagreb
 Kamea Jaman, pročelnica Sekcije za razvojnu psihologiju rane i predškolske dobi HPD-a
 Marijana Kralj, administratorica tražilice raniKLIK.hr
Raspravu će moderirati prof. emerita dr. sc. Marta Ljubešić. Ulaz je slobodan.
natrag na vrh ▲
Ned, 18. 08. 2019 09:11