23. DRZB u Zagrebu: izvrsni predavači - posjetite najstariji psihologijski skup!

Zadovoljstvo nam je najaviti da će na 23. DRZB tri ugledna pozvana predavača održati svoja intrigantna i zanimljiva plenarna predavanja:

Profesor emeritus David A. Alexander (glavni savjetnik policijskih službi Velike Britanije)
"Rane intervencije u području mentalnoga zdravlja nakon katastrofičnih događaja i nesreća: empirijski utemeljen pristup"

Prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić (Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Zagrebu)
"Anksiozna osjetljivost ili tko se boji straha još?"

Prof. dr. sc. Stephen David Reicher (Sveučilište St. Andrews, Velika Britanija)
"Prihvatiti ili ukloniti različitost? Psihološki aspekti umiranja Zapadne demokracije"

U nastavku slijede njihove kratke biografije:

Profesor emeritus David A. Alexander stručnjak je u području traumatske psihologije educiran na sveučilištima u St. Andrewsu, Aberdeenu, Dundeeu i Birminghamu. Bio je savjetnik u području različitih katastrofičnih događaja uključujući potrese, poplave, avionske nesreće i terorističke bombaške napade u zemljama poput Rusije, Pakistana, Nigerije, Šri Lanke i Kenije. Na zamolbu Kraljevskoga udruženja psihijatara, a nakon invazije Koalicije na Irak, sudjelovao je u unapređenju tamošnjih službi mentalnoga zdravlja. Dobitnik je nekoliko nagrada za humanitarni rad i imenovan je počasnim profesorom Pakistanskoga sveučilišta. Godine 2001. imenovan je "uvaženim gostujućim predavačem iz područja traume" u Južnoafričkoj Republici. Glavni je savjetnik policijskih službi Velike Britanije te je već dugi niz godina predavač na Škotskoj policijskoj akademiji (osobito u području talačkoga pregovaranja), na Engleskoj policijskoj akademiji, Ruskoj vojnoj akademiji, Pakistanskoj vojno-obavještajnoj akademiji te akademiji FBI-a u SAD-u. Bio je vještak nakon brojnih policijskih pucnjava i član stručnoga tima savjetnika Zakonske komisije o "Psihijatrijskim ozljedama" te Ministarstva obrane u području naknade nakon ratnih ozljeda. Suradnik je Britanskoga psihološkoga udruženja, doživotni je član Kraljevskoga medicinskoga udruženja i počasni član Kraljevskoga udruženja psihijatara.

Prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić redovita je profesorica kliničke psihologije u Odsjeku za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Zagrebu. Svoj je znanstveni interes otpočetka karijere vrlo aktivno usmjerila prema istraživanju etioloških čimbenika anksioznosti, pojavnih oblika anksioznih poremećaja i njihova liječenja, kao i prema psihičkim manifestacijama stresa. Osim navedenog, klinički i istraživački bavi se fenomenom transpolnosti. U zadnje vrijeme bavi se temom utjecaja modernih tehnologija na psihičko zdravlje. Bila je voditeljicom nekoliko znanstvenih projekata. Objavila je brojne znanstvene i stručne radove u domaćim i inozemnim časopisima. Licencirana je kognitivno-bihevioralna psihoterapeutkinja. Dobitnica je više nagrada Hrvatske psihološke komore i Hrvatskoga psihološkoga društva. Nacionalna je predstavnica u međunarodnom udruženju za istraživanje stresa i anksioznosti – STAR (Stress and Anxiety Research Society).

Prof. dr. sc. Stephen David Reicher redoviti je profesor psihologije na Sveučilištu St. Andrews. Član je Britanske akademije, Edinburškoga kraljevskoga udruženja i Akademije društvenih znanosti. Bivši je urednik znanstvenoga časopisa British Journal of Social Psychology i znanstveni savjetnik časopisa Scientific American Mind. Više od 30 godina svojega rada profesor Reicher posvetio je razmatranju različitih aspekata socijalnoga identiteta, kolektivnoga angažmana i socijalnih odnosa u društvu i to u više od 200 knjiga, poglavlja i znanstvenih radova.

Dakle, dovoljno razloga da se posjete 23. Dani Ramira i Zorana Bujasa!
natrag na vrh ▲
Sri, 20. 06. 2018 09:57