4. hrvatska konferencija o superviziji - 14.-16. ožujka 2018. u Opatiji

Poštovane kolegice i kolege,
Drago mi je što vas možemo obavijestiti da će se od 14. do 16. 3. 2018. godine u Opatiji održati 4. hrvatska konferencija o superviziji s glavnom temom „Supervizija za suvremenu praksu“.
Na konferenciji će se analizirati postignuća i izazovi supervizije, daljnji razvoj obrazovanja za superviziju u Hrvatskoj i pružiti najnovije spoznaje o vještinama, metodama rada, teorijskim modelima i etičkim dilemama u superviziji. Uz ove „klasične teme“ na konferenciji će se razgovarali i o neki sasvim novim temama kao što je supervizija pomagača koji rade s migrantima, multikulturnost u superviziji, novi oblici supervizije u sustavu socijalne skrbi, mogućnosti supervizije pomagača/asistenata u nastavi, supervizija i suvremene tehnologije (npr. Skype supervizija).
S obzirom na značaj supervizije u osiguranju kvalitete rada s korisnicima, konferencija je namijenjena svima koji su uključeni u pomažući rad: stručnjacima pomažućih profesija, onima koji rade s obiteljima, djecom, mladima i starima, stručnjacima u sustavu socijalne skrbi, odgoja, obrazovanja, zdravstva i civilnog društva, stručnjacima koji rade s ranjivim i posebno osjetljivim skupinama, savjetovateljima i terapeutima, polaznicima poslijediplomskh studija iz područja društvenih, humanističkih i edukacijskih znanosti, supervizorima i svima koji žele naučiti više o superviziji.
Na plenarnim predavanjima će se razmotriti nove spoznaje iz supervizije u Europi i Hrvatskoj. U usmenim izlaganjima će sudionici podijeliti iskustva i dileme vezane uz superviziju. Veliki broj radionica će omogućiti učenje o odabranim temama iz supervizije, a okrugli stolovi će dati pregled najvažnijih pitanja razvoja supervizije.
Konferenciju organiziraju, kao i do sada, Studijski centar socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Društvo za psihološku pomoć (DPP) i Hrvatsko društvo za superviziju i organizacijski razvoj (HDSOR).
Sve informacije, upute za prijavljivanje prijedloga izlaganja dostupne su na web-stranici Konferencija-supervizija.
Veselilo bi nas da nam se pridružite i podijelite ovu informaciju sa svima za koje mislite da bi ih moglo zanimati sudjelovanje na ovoj konferenciji i boravak u prekrasnoj Opatiji u proljeće ove godine.

Srdačan pozdrav
Prof. dr. sc. Marina Ajduković
Predsjednica Programskog odbora
natrag na vrh ▲
Ned, 18. 08. 2019 09:52