Psihološka prilagodba teško oboljele djece - predavanje u Rijeci

Udruga studenata psihologije Psirius u sklopu pozvanih predavanja „Kad narastem bit ću psiholog/inja!“ poziva vas na nadolazeće

interaktivno predavanje „Psihološka prilagodba teško oboljele djece“
koje će održati psihologinja Tamara Milovanović iz Dječje bolnice Kantrida.

Cilj predavanja koje organiziramo je slagati puzlice koje će nam pobliže prikazati sa čime se sve psiholozi susreću u svojem radu, sagledavati iz različitih profila kako to izgleda biti psiholog u praksi i proširiti dosadašnje spoznaje o raznolikom svijetu psihologije.

Sažetak ovog predavanja:
Djetetova bolest ne pogađa samo njega već čitavu obitelj. Emocionalne reakcije i psihički problemi kao odgovor na dijagnostiku i liječenje kronične i/ili teške bolesti mogu biti raznoliki i dovesti do značajnog pada kvalitete života bolesnika. Suočavanje s dugotrajnom hospitalizacijom, promjenama na tijelu, emocionalna nestabilnost, neizvjesnost, suočavanje s vlastitom prolaznosti i smrtnosti, osjećaj napuštenosti, stigmatizacija, problemi u socijalnim kontaktima.., sve su to psihološki i emocionalni odgovori koji se mogu javiti u svim fazama bolesti i svim fazama liječenja, a nerijetko traju i nakon završetka liječenja.
Kroz interaktivno predavanje biti će predstavljen rad psihologa na Odjelu hematologije i onkologije, Klinike za pedijatriju i uloga u procesu prilagodbe na bolest i liječenje.

Dobrodošli su svi koji bi željeli saznati više o ovoj temi!


Predavanje će se održati u učionici F-405.
natrag na vrh ▲
Pon, 25. 06. 2018 02:18