Rječnik ovisnosti Siniše Brlasa - na službenim stranicama Hrvatske lutrije

Hrvatska Lutrija na svojim je službenim internetskim stranicama objavila separat „Terminološkog opisnog rječnika ovisnosti" kojega je autor Siniša Brlas. Autor je Hrvatskoj Lutriji dogovorno prepustio prava na objavu ovoga separata jer Hrvatska Lutrija kao naš najveći priređivač igara na sreću ima odgovornost pružanja relevantnih informacija igračima; kako informacija o dobicima, tako i informacija o prevenciji prekomjerne igre. Da bi informacije bile potpune, a pristup što profesionalniji, Hrvatska Lutrija surađuje sa specijalistima iz područja prevencije ovisnosti o igrama na sreću pa je objava ovoga separata novi doprinos prevenciji problematičnog i patološkog kockanja. Publikacija je, dakle, namijenjena igračima i posjetiteljima web stranica Hrvatske Lutrije u svrhu boljeg razumijevanja igara na sreću kao vida zabave.
Kako je poznato, „Terminološki opisni rječnik ovisnosti" prvi je i do sada jedini domaći rječnik pojmova vezanih uz droge i alkoholizam, ali i pojmova vezanih uz problematično i patološko kockanje. Upravo je za dio rječnika koji obuhvaća pojmove o problematičnom i patološkom kockanju interes pokazala Hrvatska Lutrija koja je potom s autorom dogovorila pravo objavljivanja separata (dijela) ovoga rječnika. Ovo je još jedno u nizu izdanja rječnika za koji vlada izniman interes: do sada je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otkupilo cjelokupno drugo izdanje tiskano 2011. godine za sve škole u državi, a Lions Clubs International otkupio je treće izdanje tiskano 2013. godine za potrebe provedbe preventivne akcije „Jedrima protiv droge".
Veliko je to i novo priznanje stručnosti Siniše Brlasa u njegovom preventivnom djelovanju u području rizičnih ponašanja.

Separat „Terminološkog opisnog rječnika ovisnosti" moguće je na stranicama Hrvatske Lutrije pronaći na:
https://www.lutrija.hr/cms/Literatura
https://www.lutrija.hr/cms/TerminoloskiOpisniRjecnikOvisnosti.

natrag na vrh ▲
Pet, 19. 04. 2024 05:28