Prijavi komentar

Poštovani Profesore,

Zahvaljujemo za Vaš upit, evo odgovora i pojašnjenja:

Potreba popunjavanja i dostave nove "pristupnice/članskog osobnog lista" potrebno je za uredno vođenje i bilježenje članstva Hrvatskog psihološkog društva, a služi za usklađivanju s novim Zakonom o udrugama. Potvrđena je i na sjednici Upravnog odbora HPD-a.
Naime, prema promjenama koje su proizašle novim Zakonom o udrugama za svakog člana HPD-a trebamo obavezno unijeti i OIB. Zbog toga smo kreirali novu "pristupnicu" te je dostavljamo svim našim kolegicama i kolegama koji žele biti članovi HPD-a.
Dakle, ne radi se o ponovnom učlanjivanju koje zahtijeva sasvim drukčiji uredovni postupak. Radi se samo o dopuni podataka, a istovremeno i o ažuriranju podataka budući da uvijek vremenom dolazi do nekih promjena, bilo o mjestu zaposlenja, prezimenu i sl. Neki podaci su stabilni i ne mijenjaju se tijekom protoka vremena u članstvu.
Najmanje se radi o "tjeranju", nikada nikog ne "tjeramo" u članstvo budući da je ono dragovoljno.
Postupak će neki ljudi doživjeti kao birokratski, a neki neće, durgi način dobivanja podataka koji su nam potrebni ne poznajemo. Inače, zadovoljni smo odzivom kolegica i kolega na naše traženje za dostavu novih pristupnica, jako puno ih je poslalo.
Ovaj dio "nepsihološki" ne razumijem, ne znam što bi to trebalo značiti pa ne mogu niti komentirati. Inače mi je žao da ste ovaj jednostavni postupak i poziv za dostavu novih "pristupnica" doživjeli kao "loš tretman" članova.

Hrvatsko psihološko društvo drži do svoje tradicije i svih postignuća, kako na hrvatskoj tako i međunarodnoj razini. Ukoliko držite da postoje još neki (učinkovitiji) načini da se stanje poboljša, predložite, pošaljite nam sve primjedbe i nove ideje. Bit ćemo Vam zahvalni.

s poštovanjem

Josip Lopižić, predsjednik HPD-a