26GKHP - dobrodošlica i uvodna riječ predsjednice Organizacijskog odbora Andreje Bogdan

Drage kolegice i kolege, pozvani predavači, dragi prijatelji,

Čast mi je i osobito zadovoljstvo što vas sve mogu pozvati u najmanju, najsjeverniju, najnaseljeniju, najmlađu i najuređeniju županiju Lijepe naše. Međimurje je bogato vrijednom kulturno-povijesnom baštinom, ali prije svega nenadmašnim prirodnim ljepotama zbog čega ga nazivaju hrvatskim cvjetnjakom. Pejzažna čipka gornjeg Međimurja ocrtana je blagim vinorodnim brdima, plodnom ravnicom između dviju moćnih rijeka i idiličnim selima koja su prepuna cvijeća. Ovu zelenu oazu koja je dio UNESCO-va rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, najbolje ćete upoznati ako se uputite nekom od tradicijskih ili vinskih cesta, ili pak 750 kilometara dugim biciklističkim stazama koje će vam omogućiti da istražite svaki kutak i doživite Međimurje.

Ipak, Međimurje je mnogo više od prirode, grada Zrinskih, prve tiskare, prepoznatljivih namirnica, pjesama i gastronomije. Njega čine marljivi ljudi koji stoljećima stvaraju i na tradicionalan način proizvode i ubiru plodove koje im je podarila priroda. Gostoljubivi i srdačni ponudit će vas jelima spravljenim od prepoznatljivih namirnica: buče, njenih koštica ili ulja, jabuka, krumpira, repe, heljdine kaše. Meso iz tiblice, sir turoš, riječni smuđ ili međimurska gibanica samo su neke od poznatih delicija. Uz međimurske pjesme Ljubav se ne trži, Međimurje kak si lepo zeleno, Klinček stoji pod oblokom, Protuletje se otpira i mnoge druge, a uz kapljicu vrhunskih vina, stvorit će ugođaj kojem ćete se zasigurno htjeti ponovno vratiti. Putovanje tradicionalnih i zdravih namirnica od polja do stola doživjet ćete u starim riječnim mlinovima, tradicionalnim uljarama i prešama za grožđe, seoskom turizmu, brojnim restoranima, a sve ove doživljaje s uspjehom objedinjavaju u Termama Sveti Martin u kojima će se održati naša 26. godišnja Konferencija hrvatskih psihologa s međunarodnim sudjelovanjem.

Društvo psihologa Varaždin bilo je domaćin 5. GKHP u Varaždinu, a u organizaciji ovogodišnje Konferencije pridružit će nam se Društvo psihologa Primorsko-goranske županije i Društvo Krapinsko – zagorske županije.

Dođite na 26. godišnju Konferenciju hrvatskih psihologa i uživajte u srdačnoj dobrodošlici, odličnom programu, savršenoj gastronomiji, zelenom krajoliku okruženom poljima i beskonačnim brdima, tajnovitim šumama , opojnim vinogradima.

Neka vaša očekivanja budu visoka, a kad dođete vidjet ćete da ste dobili i više od onog što ste zamislili.

Očekujemo vas s veseljem na 26. godišnjoj Konferenciji psihologa u Termama Sveti Martin u Međimurju!

Andreja Bogdan
Predsjednica Organizacijskog odbora
natrag na vrh ▲
Čet, 25. 04. 2024 22:35